Suklaan ja pähkinän yhdistelmä menee harvoin pieleen. Oheinen kuppikakkuohje löytyi Sanna Kiisken ja Lee Ehnqvistin kirjasta Ihanat kuppikakut. Jep, emme saa kyseisestä kirjasta tarpeeksemme. Muunsimme ohjeen gluteenittomaksi. Tavalliset kuppikakut syntyvät, kun sekä mantelijauheen että jauhoseoksen korvaa vehnäjauhoilla. Tällä kertaa käytimme Nutellan sijasta maidotonta suklaapähkinälevitettä, jonka suklaisuus oli makuumme liian kepoista. Niinpä terästimme sitä aika isolla määrällä kaakaota.

 

125 g margariinia tai voita

1,5 dl fariinisokeria

2 munaa

1,5 dl mantelijauhetta

1,5 dl Semperin gluteenitonta karkeaa jauhoseosta (Grov mix)

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl vahvaa kahvia (tai maitoa/kookosmaitoa, jos et tykkää kahvista)

Nutellaa tai maidotonta suklaapähkinälevitettä, johon on sekoitettu tummaa kaakaojauhetta

 

kuorrutus:

100 g voita tai margariinia

200 g Nutellaa

2 tl vaniljasokeria

2 dl tomusokeria

(Yllä on alkuperäisen kuorrutuksen ohje. Meillä oli käytössämme maidoton suklaapähkinälevite, joka oli aika erilaista kuin Nutella ja maistui hyvin miedosti suklaalta. Lisäsimme suklaalevitteeseen sulaa suklaata, kaakaojauhetta, vaniljasokeria ja hieman tomusokeria. Määristä ei tietoa, kannattaa lisäillä vähän kerrallaan ja maistella välillä, niin mekin teimme.)

 

Vaahdota margariini ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kylmä kahvi varovasti käännellen ja sekoita tasaiseksi. Jaa puolet taikinasta muffinivuokiin ja laita reilu teelusikallinen Nutellaa jokaiseen vuokaan. Käytimme tällä kertaa maidotonta suklaapähkinälevitettä, johon lisäsimme kaakaojauhetta saadaksemme suklaisemman maun. Lisää vuokiin loput taikinasta. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeä voi ja Nutella sekaisin, lisää vaniljasokeri ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Kuorruta kuppikakun jäähtyneinä.

 

           - Meri