Löysimme lupaavan pikkuleipäohjeen Kotivinkin Joululehdestä vuodelta 2005. Rommi ja kaneli maistuvat valmiissa pikkuleivissä hienostuneen kevyesti, ja sukaatti tuo oman lisänsä makukimaraan. Suklaalla kuorrutettuina nämä pikkuleivät ovat mahtavan herkullisia. Alla oma, hieman muokattu versiomme pikkuleivistä.

 

1,5 dl sokeria

2 dl mantelijauhetta

noin 2,5 rkl sukaattia

noin 2 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

yhden (luomu)sitruunan raastettu kuori

0,25-0,5 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

0,5 tl kanelia

2 munaa

1 rkl rommia

 

koristeluun tummaa suklaata, sukaattia ja paahdettua mantelirouhetta

 

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Nostele taikinasta ruokalusikallisia pellille leivinpaperin päällä. Taikina on melko löysää, se ei haittaa. Jätä leviämisvaraa. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 9-15 minuuttia. Pikkuleivät ovat valmiita, kun ne ruskistuvat kevyesti reunoilta.

Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet, sulata tummaa suklaata esimerkiksi mikrossa. Dippaa pikkuleivät puoliksi tummaan suklaaseen ja ripottele suklaapuoliskolle mantelirouhetta tai sukaattia tai molempia.

 

                           - Meri