Meillä on tapana merkkipäivien yhteydessä leipoa päivänsankarille juustosarvia. Tämä tapa juontaa Milan lapsuudenperheestä. Niinpä juustosarvet olivat ensimmäisten kokeilujen joukossa, kun aloin harjoitella gluteenitonta leivontaa. Ne onnistuivat mainiosti jo ensimmäisella kerralla. Siinä mielessä ne poikkeavat perinteisistä sarvista, että monien gluteenittomien leivosten tapaan niitä ei kannata nauttia kylmänä.
Toisella kokeilukerralla korvasin margariinin öljyllä. Taikinaa oli huomattavasti helpompi leipoa, mutta maku oli kenties hivenen täyteläisempi margariinia käytettäessä. Ehkäpä paras vaihtoehto olisi käyttää hieman kumpaakin? Nämä juustosarvet kestävät hyvin pakastusta, joten ylijäämän voi huoletta tallettaa pakkaseen.
16 kpl
taikina:
4 dl Semperin hienoa jauhoseosta
2 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
50 g sulatettua margariinia tai hieman pienempi määrä öljyä
täyte:
2 dl juustoraastetta
puolikas muna
käytä munan toinen puolikas voiteluun
Sekoita kuivat aineet. Lisää kermaviili ja sula rasva. Taikina on helpommin käsiteltävää, jos se saa levätä hetken jääkaapissa. Sekoita täytteen ainekset.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi osista ympyrät ja jaa ne kahdeksaksi kolmioksi. Käytä jauhotukseen esimerkiksi perunajauhoja. Laita täytettä jokaisen kolmion leveään päähän ja rullaa kolmiot sarviksi. Voitele munalla. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
- Meri
Kommentit