Tänä kesänä leipomistamme on aika paljon ohjannut jatkuva suklaanhimo ja niin tämänkin kanssa. Kakku oli äärimmäisen nopea tehdä, mutta sen paistaminen oli jännittävää, sillä ohje ei kertonut mitään kypsyyden indikaattoreita, antoi vain tarkan paistoajan. Aluksi pelkäsimme jättäneemme kakun liian raa'aksi, sillä kakun sisus oli juoksevaa vielä hetken jäähtymisen jälkeenkin. Jääkaapissa levähdettyään sisus kuitenkin asettui ja kakku todella jäi tryffelimäisen täyteläiseksi. Joku voisi sanoa, että tätä ei jaksa kovin suurta palaa, mutta ei tuo kovin montaa päivää meidän jääkaapissa ehtinyt vanhentua... Alkuperäinen ohje on Johan Åkerbergin Suklaakirjasta.

200 g margariinia

200 g tummaa suklaata

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 maustemitta leivinjauhetta

(loraus konjakkia)

kookoshiutaleita

Sulata suklaa ja voi ja sekoita tasaiseksi (lisää loraus konjakkia). Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi suklaamassaan jauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi. Lisää vaahto ja sekoita varovaisesti. Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaloituun vuokaan. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia. Valmis kakku on reunoilta muutaman sentin verran kiinteä ja keskiosastaan hyvin kostea.

Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kera.

                                              -Mila