Minua on jo pitkään kiehtonut legendaarinen Death by caffeine, joka tehdään kahvipavuista ja suklaasta. Olen vain kuullut tarinoita siitä, miten tätä herkkua tehdään toisinaan juhliin, joissa halutaan vieraiden pysyvän hereillä, ja miten sitä ei saa syödä liikaa sen sisältämän kofeiinimäärän takia. Death by caffeine on siis ollut minulle jonkinlainen kielletty hedelmä, jota haluaisi maistaa mutta jota ei itse lähde kovin helpolla tekemään. Viime viikolla ostin alennuksesta Parrots-pussin, jonka sekoitus sisälsi suklaalla päällystettyjä kahvipapuja. Niitä voi siis todella syödä! Ja ne olivat sitä paitsi kaiken lisäksi hyviä.

Päässäni alkoi kehkeytyä ajatus kahvipapujen kitkeryyden yhdistämisestä makeaan marenkiin. Hyvää tummaa suklaata tarvittaisiin tietysti myös eivätkä pähkinät tai pähkinänkaltaiset osaset olisi myöskään pahasta. Lopulta ideat tiivistyivät reseptiksi, jonka toteutin vihdoin tänään monen päivän hautomisen jälkeen. Lähitulevaisuus tulee kuitenkin heittämään eteemme haasteita, joista selviämisessä pieni ylimääräinen pirteys saattaa olla tarpeen.

Yhdistelmä toimi juuri kuten olin ajatellut, Milakin piti kovasti. Mutta kuten viinamainoksissa nykyään sanotaan, please enjoy responsibly...

2 valkuaista
reilu dl sokeria
0,5 dl tummaa suklaata rouheena
0,5 dl mantelirouhetta
vajaa 0,5 dl murskattuja kahvipapuja

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita muuta aineet keskenään ja kääntele valkuaisvaahtoon. Nostele taikina pellille pieniksi nokareiksi. Kypsennä 100 asteessa reilu tunti tai alhaisemmassa lämpötilassa muutamia tunteja...tarpeen mukaan. Kahvipapuja olisi ehkä sietänyt laittaa hitusen vähemmän.
                                                          -Meri