Tämä on hyvä kaurakeksien perusohje, jota olen käyttänyt aikoinani paljon. Jostain syystä resepti kuitenkin unohtui kansion uumeniin muutamaksi vuodeksi. Kaivoin sen esiin, kun kaurakeksihimo iski jälleen. Keksit olivat edelleen herkullisia, ja lisäksi todella helppoja valmistaa.

100 g margariinia
1,75 dl ruokokidesokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1 kananmuna

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ja lisää muna. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikina pieniksi (noin reilu ruokalusikallinen) keoiksi leivinpaperille. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi eli noin 8-9 minuuttia.

Taikinasta tulee kahdesta kolmeen pellillistä keksien koosta riippuen.

                                                                        - Meri